Selleriburger med ovnsstekte poteter og mangochutney
Porsjoner
4
Tid å lage:
30min
Kalorier:
610
Passer til:
Middag, Fest
Om retten
Selleriburger med ovnsstekte poteter og mangochutney fra Grønne Folk er sunn junkfood som smaker nydelig både til hverdag og fest

INGREDIENSER
- 2 pakker Selleriburger fra Grønne Folk
- 1 pakke med grove burgerbrød eller grove runstykker
- 150 g Crispisalat
- 1/2 liten rødløk
- 1 avocoado
- 4 tomatskiver
- 1 pakke Hummus original fra Grønne Folk
- 1 kg Amandinepoteter
MANGOCHUTNEY
INGREDIENSER
- 250 g frossen mango
- 50 g sukker
- 30 g finkuttet løk
- 200 ml vann
- 1/2 vaniljestang
- 1 stjerneanis
- Knipe salt
- Saft av en halv sitron
- Potetmel til jevning
Bland alt unntatt potetmel og sitron. Kok opp og la det små koke i 5 minutter.
Bland potetmel med kaldt vann til en jevning. Bruk vann og jevn ut til ønsket tykkelse. Smak til med sitron saft.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Vask og kutt Amandinepoteter i strimler. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Ovnsstek i ca 25 minutter.
Start med å steke burgerne etter anvisning på pakken 15 minutter etter at du har satt inn potetene i stekeovnen.
Rist gjerne brødene lett i pannen før du smører på hummus. Legg på crispiblader og skiver av løk, tomat, avocado og den varme burgeren.
Server med sprøstekte potetchips. Topp gjerne med timian og/eller mangochutney hvis du har.
NÆRINGSINNHOLD PER 100 G
Energi | 543 kJ129 kcal |
Fett | 2,3 g |
-hvorav mettede fettsyrer | 0,3 g |
Karbohydrater | 20,7 g |
-hvorav sukkerarter | 3 g |
Kostfiber | 4,3 g |
Protein | 4,3 g |
Salt | 0,3 g |
