Oppskrifter

Kikertcurry i tacotubes

INGREDIENSER

4 PORSJONER

INGREDIENSER

1 pakke Kikertcurry fra Grønne Folk
(2 pakker hvis sulten er stor)
4 tacotubes 1 stk avokado
100 g nachochips
100 g hjertesalat

 

Retten smaker godt med kesam, rømme eller hummus fra Grønne Folk, og litt frisk koriander hvis du har.

Varm Kikertcurry fra Grønne Folk og tacotubes etter anvisning på pakken.

Fyll tacotubes med salat, skivet avocado, kikertcurry, og kesam/rømme eller hummus. Knus nachochips og strø over. Et smakfult og enkelt måltid.

Hummusdipp og grønnsaker

INGREDIENSER

4 PORSJONER

INGREDIENSER

1 pakke Hummus original fra Grønne Folk
2 gulrøtter / 1 pakke snackgulrøtter
3 stangselleri
1/2 kålrot
150 g sukkererter (må forvelles 1 minutt i kokende vann)

 

Skyll, skrell og kutt grønnsakene i staver.

Åpne hummus pakken fra Grønne Folk, dipp og spis med god samvittighet.

Dampet torsk med Chili sin carne

4 PORSJONER

INGREDIENSER

125 g torsk x 4
(salt gjerne torsken 5 minutter i forkant av trekking)
2 pakker Chili sin carne fra Grønne Folk
Brokkoli
Sitron
Løk 30 g

 

Kok opp lettsaltet vann med ett par pepperkorn, ett laurbærblad, 20 ml hvitvinseddk og 30 g løk. Skru ned varmen og trekk torsken i 4-7 minutter. Torsken kan alternativt dampes med litt vann i stekepannen med lokk i 3-4 min. Varm opp Chili sin carne i mikro etter anvisning på pakken.

Anrett torsken på tallerken sammen med Chili sin carne.

Server gjerne med kokt brokkoli, salt, pepper, sitronsaft, og litt olivenolje.

Topp gjerne retten med litt urter som timian eller persille, gressløk, granateple, og skivede mandelflak.

Fajitas med Chili sin carne

4 PORSJONER

INGREDIENSER

1-2 pakker Chili sin carne fra Grønne Folk
4 tortillas
Revet ost 
Isberg mix eller Babyleaf mix (Ferdig vasket og kuttet) 
Cherrytomater
Kesam/rømme eller Hummus original fra Grønne Folk (velges etter ønske)

 

Fyll tortillasene med Chili sin carne og plasser de i en ildfast form. Toppes med revet ost. Gratinèr på 200°C i 15-20 min til osten er gylden.

Server de fylte fajitasene med sprø salat, cherrytomater og kesam/rømme eller hummus.

Stekt sei med linsebolognese

4 PORSJONER

INGREDIENSER

125 g sei x 4
1 -2 pakker med Linsebolognese fra Grønne Folk
Olivenolje 
1 pose Babyleaf mix (ferdig vasket og kuttet)

 

Varm opp Linsebolognesen etter anvisning på pakken.

Stek seien i en varm panne med litt olje. 2 minutter på hver side.

Anrett tallerken med salat, sei og Linsebolognese. Tilsett salaten med noen dråper med olivenolje. Pynt gjerne med cherrytomater og timian hvis du har.

Spagetti bolognese med revet parmesan

4 PORSJONER

INGREDIENSER

1-2 pakker med Linsebolognese fra Grønne Folk
1 pakke fersk tagliatelle 
2 friske tomater
Parmesan

 

Kok opp en kjele med vann og salt. Ha tagliatellen i det kokende vannet.

Imens tagliatellen koker opp, varm linsebolognesen etter anvisning på pakken.

Kutt tomatene i grove biter og vend tomatene inn i linsebolognesen.

Anrett tagliatelle på en tallerken og topp den med linsebolognese med grovhakkede, friske tomater. Dryss over revet parmesan, grovkvernet pepper, og litt delig olivenolje.

Selleriburger med ovnsstekte poteter og mangochutney

4 PORSJONER

INGREDIENSER

2 pakker Selleriburger fra Grønne Folk 
1 pakke med grove burgerbrød eller grove runstykker 
150 g Crispisalat 
1/2 liten rødløk 
1 avocoado 
4 tomatskiver 
1 pakke Hummus original fra Grønne Folk
1 kg Amandinepoteter 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Vask og kutt Amandinepoteter i strimler. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Ovnsstek i ca 25 minutter.

Start med å steke burgerne etter anvisning på pakken 15 minutter etter at du har satt inn potetene i stekeovnen.

Rist gjerne brødene lett i pannen før du smører på hummus. Legg på crispiblader og skiver av løk, tomat, avocado og den varme burgeren.

Server med sprøstekte potetchips. Topp gjerne med timian og/eller mangochutney hvis du har.

MANGOCHUTNEY

INGREDIENSER

250 g frossen mango 
50 g sukker
30 g finkuttet løk 
200 ml vann
1/2 vaniljestang 
1 stjerneanis
Knipe salt 
Saft av en halv sitron
Potetmel til jevning

Bland alt unntatt potetmel og sitron. Kok opp og la det små koke i 5 minutter.

Bland potetmel med kaldt vann til en jevning. Bruk vann og jevn ut til ønsket tykkelse. Smak til med sitron saft.