Selleriburger med ovnsstekte poteter og mangochutney

Porsjoner

4

Tid å lage:

30min

Kalorier:

610

Passer til:

Middag, Fest

Om retten

Sunn junkfood som smaker nydelig både til hverdag og fest

INGREDIENSER

  • 2 pakker Selleriburger fra Grønne Folk
  • 1 pakke med grove burgerbrød eller grove runstykker
  • 150 g Crispisalat
  • 1/2 liten rødløk
  • 1 avocoado
  • 4 tomatskiver
  • 1 pakke Hummus original fra Grønne Folk
  • 1 kg Amandinepoteter

MANGOCHUTNEY

INGREDIENSER

  • 250 g frossen mango
  • 50 g sukker
  • 30 g finkuttet løk
  • 200 ml vann
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 stjerneanis
  • Knipe salt
  • Saft av en halv sitron
  • Potetmel til jevning

Bland alt unntatt potetmel og sitron. Kok opp og la det små koke i 5 minutter.

Bland potetmel med kaldt vann til en jevning. Bruk vann og jevn ut til ønsket tykkelse. Smak til med sitron saft.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Vask og kutt Amandinepoteter i strimler. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Ovnsstek i ca 25 minutter.

Start med å steke burgerne etter anvisning på pakken 15 minutter etter at du har satt inn potetene i stekeovnen.

Rist gjerne brødene lett i pannen før du smører på hummus. Legg på crispiblader og skiver av løk, tomat, avocado og den varme burgeren.

Server med sprøstekte potetchips. Topp gjerne med timian og/eller mangochutney hvis du har.

NÆRINGSINNHOLD PER 100 G

Energi 543 kJ129 kcal
Fett 2,3 g
-hvorav mettede fettsyrer 0,3 g
Karbohydrater 20,7 g
-hvorav sukkerarter 3 g
Kostfiber 4,3 g
Protein 4,3 g
Salt 0,3 g
Selleriburger fra Grønne folk